real
time web analytics

Wat is PU-RIM and RRIM?

PU-RIM is een afkorting voor Polyurethaan Reaction Injection Molding. Polyurethaan is het gebruikte materiaal en de reactie van het spuitgieten is de technologie gebruikt om purim het onderdeel. Dit is hetzelfde materiaal / proces gebruikt door OEM's voor bumpers, spoilers, en andere componenten. Het proces / mallen voor purim zijn zeer kostbaar en ingewikkeld in vergelijking met ABS, composiet of glasvezel.

Polyurethaan is een uniek materiaal dat de elasticiteit van rubber in combinatie met de hardheid en de duurzaamheid van metaal biedt. Het kan worden vervaardigd in een verscheidenheid van hardheid, variërend van zacht rubber band te bowling bal hard. Afhankelijk van de durometer kan urethaan maximaal rekken tot 800% en keert terug naar zijn 'oorspronkelijke dimensie zonder een aanzienlijk verlies van het geheugen.

Kortom PU Polyurethaan auto body kits producten zijn eerste klas auto buiten accessoires gekozen door internationale top grade autofabrikant zoals Benz, BMW enz.

Polyurethaan auto body kits hebben vele grote erkend kwaliteiten zoals anti-stoten, niet-vervorming, taaiheid, warmte en koude-resistentie (-40 tot 80) en de contaminatie-vrij. Daarom is polyurethaan op grote schaal is goedgekeurd door internationale hoogwaardige auto-industrie als de beste materialen voor kits carrosserie.

Polyurethaan

Body kit gemaakt van RIM Polyurethaan  materiaal:
Rekken tot 800% en keert terug naar zijn 'oorspronkelijke dimensie zonder
een aanzienlijk verlies van het geheugen.

Zie hier PURIM material en er onder fiberglass materiaal
PURIM

PURIM

Fiberglass

Fiberglass

Voordelen van polyurethaan (PU) - RIM (Reaction Injection Molding)

* Hoge stabiliteit van het materiaal
1. Hogere treksterkte
2. Vibration Resistance
3. Temperatuurbestendigheid
4. High Impact Resistance

Structurele PU Foam (PUR)
Polyurethaan schuim wordt geproduceerd door RIM (reactie spuitgieten) proces en is bekend in de kunststof industrie als PU-RIM. Twee liquide componenten worden gemengd tot een zeer reative mix die vervolgens wordt geïnjecteerd in een gesloten vorm. Het mengsel schuimen, breidt uit en vormt een materiaal met een schuim kern en een stevige buitenste huid.

FoamFoam

Hieronder ziet u enkele mallen waaruit al onze purim bumpers, sideskirt etc gemaakt worden.
mallen
 
mallen
 
mallen